Werkwijze

Mooi, functioneel, comfortabel,
duurzaam, betaalbaar
en realiseerbaar.

Wij geloven in een betere leef- en bebouwde omgeving. OX architecten is een architectenbureau dat dat realiseert vanuit een integrale aanpak. Wij zijn een full-service bureau dat ten dienste staat van onze opdrachtgever en kunnen haar volledig ontzorgen in het ontwerp- en bouwproces. Wij zetten de wensen van onze opdrachtgevers om in een Programma van Eisen wat zal leiden tot een schetsmatig ontwerp. Vervolgens werken wij dit uit in een technisch en haalbaar plan en zorgen ervoor dat het plan uitgevoerd wordt zoals is afgesproken. Ook na de oplevering blijven wij, als dat gewenst is, betrokken bij het resultaat om eventuele kinderziektes aan te pakken.

Duurzaamheid.

Daar gaan wij voor.

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk element in het ontwerp. Dit nemen wij in elk project mee. In welke mate gebeurt in overleg met de opdrachtgever.

Door de verscheidenheid aan projecten en installaties hebben we veel ervaring en kennis opgebouwd hoe een gebouw optimaal te isoleren en onder andere welke verwarmingssystemen kunnen worden toegepast. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de nul-op-de-meterwoning en de ontvangen duurzaamheidsprijs.

In uw project gaan we bekijken hoe we een comfortabel en energiezuinig (of leverend) gebouw kunnen maken.

Wij maken uw droom
ontwerp zichtbaar.

Vanaf het schetsontwerp werken wij al onze projecten uit in 3D. Hierdoor geven wij de opdrachtgever niet alleen meer inzicht in het project, maar kunnen wij ook risico’s en faalkosten beperken tijdens de uitvoering. Naast de visualisaties die we voor onze eigen ontwerpen maken, kunnen we ook visualisaties voor elke partij maken die gebaat is bij een goede presentatie van een te bouwen ontwikkeling of aanpassing van bestaand plan. Te denken valt aan projectontwikkelaars, makelaars en ontwikkelende aannemers.