Vergunningaanvraag herbestemming en restauratie Gemeenteschool Leiden

Herbestemming en restauratie Gemeente School Leiden

Vergunningaanvraag herbestemming en restauratie Gemeenteschool Leiden

27 JUNI 2022 – Onlangs is de vergunningaanvraag ingediend voor de herbestemming en restauratie van de Gemeenteschool aan de Hoge Morsweg in Leiden.

De Gemeenteschool aan de Hoge Morsweg stamt uit 1879 en komt van de hand van de Leidse architect W.C. Mulder. In de loop der jaren is het veelvuldig aangepast en vervolgens erg vervallen. Met de koop van het pand door Akerboom Yacht Equipment zijn er plannen om het weer nieuw leven in te blazen en het in ere te herstellen. Inmiddels heeft het team van OX architecten diverse onderzoeken gedaan en een plan gemaakt voor een ingrijpende restauratie en een herbestemming naar een personeelskantine met enkele ruimtes voor bijeenkomsten.

De gevels van het monumentale schooltje worden naar de originele materialen en vorm hersteld. Ook wordt weer teruggegrepen naar de oorspronkelijke gangstructuur met aanliggende lokalen. De vorm en grootte van de oude klaslokalen wordt weer goed zichtbaar, waarbij de grote puien aan de achterzijde van het gebouw weer vrij worden gemaakt.

In de komende periode wordt het plan verder uitgewerkt voor uitvoering.