Revitalisatie Blom-DSW Zoeterwoude

Revitalisatie Blom-DSW

Nieuw kantoor | renovatie werkhal & magazijn | productieverlies verwaarloosbaar

De gebouwen van Blom-DSW, locatie Zoeterwoude, zijn eind jaren ’70 van de vorige eeuw gebouwd en waren daardoor nodig aan een opfrisbeurt toe. Wij hebben naast het bouwkundige plan ook het interieur van het kantoorgedeelte ontworpen en, heel belangrijk voor de eigenaar, een uitvoeringsplan gemaakt waarin de productie van hen zelf zo min mogelijk beperkt is. Enkel tijdens het saneren van het asbest heeft het bedrijf haar deuren een aantal dagen moeten sluiten.

Aan de achterzijde van de werkhal is een extra ‘werkstraat’ aangebouwd die dienstdoet als APK-straat, voorzien van een verdiepte strook (zie link) om gemakkelijk onder de vrachtwagens te kunnen werken.

Ook de bijbehorende terreinen zijn onder handen genomen, met onder andere een nieuwe opslagruimte, nieuwe fietsenstalling, nieuwe wasplaats en nieuwe parkeerplekken.

Het nieuwe kantoor is voorzien van alle benodigde ruimtes waarbij enerzijds het comfort van de werknemers centraal staat en anderzijds de eisen van derden ten aanzien van het interieur verwerkt zijn. De entreehal is een grote ruimte dat toegang en zicht biedt op de diverse afdelingen waar klanten mee te maken kunnen hebben, zoals sales, magazijn of onderhoud/reparatie. De lichte entree is door zijn openheid zeer uitnodigend. Daarnaast is het voor de monteurs gemakkelijk schakelen tussen de verschillende afdelingen door een vaste routing tussen te gebruiken ‘stations’ te realiseren.

Het kantoor is geheel opnieuw opgebouwd. De gebruikte materialen zijn onderhoudsarm.

Kantoor met dakterras

De 1e verdieping van het kantoorgedeelte huisvest o.a. de kantine met ruim dakterras voor de werknemers.

De ruime en lichte entree verbindt de verschillende afdelingen voor werknemers en klanten.

Vanuit de wachtruimte (voor klanten) is zicht op de werkhal waar aan de vrachtwagens gewerkt wordt.

Ook vanuit de kantine is er direct zicht op de werkhal.