Renovatie en verbouw boerderij monument

Renovatie en verbouw boerderij monument

Volledige herindeling en uitbreiding van de woning | Energiebesparing door toepassing van warmtepomp | Moderne corridor als verbinding | Rijksmonument

De vervallen schuur, naast de al eerder door ons gerenoveerde monumentale woonboerderij, is gesloopt en weer opgebouwd als een binnen-zwembad. Om het monumentale karakter te behouden zijn alle bakstenen schoongemaakt en hergebruikt. In combinatie met de gepotdekselde houten delen vormt deze traditionele schuur één geheel met de woonboerderij, waarmee de schuur is verbonden door een glazen corridor. Binnen de schuur is volgens de nieuwste technieken een comfortabel zwembad gerealiseerd, compleet met sauna, kleedruimtes en douches. Het energieverbruik van het zwembad is tot een minimum gereduceerd door toepassing van een aard-warmtepomp.

Bijgebouw met zwembad bij een monument